maandag 30 april 2007

Koninginnedag


Op de creche had ik donderdag helemaal zelf een hoedje gemaakt.

Nou ja, niet helemaal zelf natuurlijk, maar ik had wel de 2 plakkertjes die erop zitten er zelf op geplakt.
En eigenlijk was het dus de bedoeling dat ik dat hoedje, die kroon, op zou zetten en dat we koninginnedag zouden vieren. Maar weet je, eigenlijk wilde ik dat hoedje niet op.
Om toch maar een herinnering te hebben houdt mama het hoedje vast vlakbij m'n hoofd en maakt snel een foto... vlak na dit moment heb ik de kroon half stuk gescheurd....



Maar oke, geen oranje kroon dus op koninginnedag, maar wel: een oranje shirt EN een oranje schommel. En die schommel was duidelijk het leukst van de 2.

De schommel was zo leuk dat we eigenlijk helemaal niet weg geweest zijn.
Eerst lekker in de zon achterin de tuin (waar ik af en toe een klein chipje mocht pakken van papa).





Daarna voor in de tuin op/in de schommel en als laatste weer lekker in de zon achterin de tuin, waar ik van mama een kinderijsje kreeg.....
Die ik dus echt niet lekker vond. Die chippies van papa waren veeeeel lekkerderder.


donderdag 26 april 2007

Steeds een streepje erbij


Mijn grootste vrienden staan aan de rechterkant van de site te zien.
Meneer Schaap is eigenlijk wel mijn allergrootste vriend, zonder hem kan ik niet slapen. Maar daar wil ik het eigenlijk niet over hebben... Ik wil het hebben over Zebra, of meneer Zebra.

Toen ik nog heel klein was kreeg ik meneer Zebra cadeau van de buurvrouw (of eigenlijk de buurvrouw van de buurvrouw). Al vanaf het begin af aan vond ik meneer Zebra erg leuk. Toen ik nog niet zo goed dingen vast kon pakken en spelen, hing meneer Zebra met z´n veer/spiraal aan mijn wieg. Als ik dan in m´n wiegje lag te trappelen ging m´n wiegje heen en weer en daardoor bewoog meneer Zebra ook.






Meneer Zebra bleek, doordat ie zo licht was (piepschuim en korreltjes), al heel snel op te pakken.
Vorig jaar zomervakantie naar Italië was meneer Zebra ook mee. Op die vakantie kon ik natuurlijk al dingen vastpakken en dus verloor meneer Zebra op die vakantie zijn spiraal.

Dat deed niks af aan het feit dat ik lekker met meneer Zebra kon spelen, misschien nog wel beter nu eigenlijk, zo zonder spiraal.

Ik sjouwde meneer Zebra dus overal mee naartoe en deed alles voor meneer Zebra.

Ik heb ´m zelfs een paar keer, met gevaar voor eigen leven, gered van Scooter… sja, ik moest wel. Wolven eten Zebra´s tenslotte.





2 keer lukte het me niet. 2 keer was meneer Zebra gewond en bloedde hij korrels.
Die 2 keer is meneer Zebra naar de knuffel-kliniek geweest en daar kwam ie dan weer helemaal tip-top vandaan.

MET EXTRA STREPEN



Laatst was meneer Zebra verdwenen, echt weg, niet te vinden.
Mama dacht dat ie op vakantie was ofzo (aanvulling mama: mama dacht: door Scooter in de tuin begraven).
Waarschijnlijk is dit ook zo geweest die vakantie want ineens was meneer Zebra er weer…
Mama zei nog dat ze dacht dat als meneer Zebra weer terug zou komen, dat ie dan weer minder strepen zou hebben (aanvulling mama: een nieuwe gekocht), maar dit was niet zo, hij had al z´n extra strepen nog……

Hij begint ondertussen wel een beetje oud, krakkemikkig en sjoemelig te worden, dus ik vraag me af hoe lang ie nog leeft.

zondag 22 april 2007

Strand


Vandaag ben ik voor het eerst op het Nederlandse strand geweest.
Dat voelde wel een beetje raar, dat zand tussen m'n tenen... Ik zakte ook een beetje weg met m'n voetjes, dus wat zou er gebeuren als ik een stap zou zetten?
Ik wist het niet, dus mooi dat ik geen stap zette dus.


Dus droeg papa mij naar een stuk waar het zand wat harder was en waar ook een leuke plas met best wel warm water was.
Daar durfde ik wel in, in die plas met water. Maar wel alleen maar aan mama's hand.
Het werd helemaal leuk toen mama en ik samen in het water gingen plensen met onze voeten...

Na die kleine plas met warm water vonden papa en mama het tijd dat ik 's bij de grote plas met koud water ging kijken.
Papa en ik gingen aan de rand staan en het water kwam dus gewoon naar ons toe ... papa vond het water alleen een beetje te koud, dus we zijn maar heel even blijven staan aan die waterkant.

Toen zijn we weer teruggegaan naar het zachte zand. Dat vond ik nu niet eng meer, dus daar heb ik lekker in lopen graven en pielen.
Allemaal hartstikke leuk, ik kan niet wachten om er weer heen te gaan.

Het enige nadeel is dus wel dat je handjes er vies van worden. En weet je... daar hou ik dus niet van ...... van vieze handjes.

donderdag 19 april 2007

1e keer buiten spelen


Eergister heb ik voor het eerst echt buiten-gespeeld.
Samen met mijn buurmeisje Esmee (die is 3 maanden jonger dan ik) en de buurjongetjes, die zijn allebei al heel groot.

Esmee en ik hebben samen in/op de tractor gezeten. Esmee mocht voorop (die had al vaker op de tractor gereden) en ik in het bakkie.
In het begin moest ik wel even wennen, maar goed dat moet ik bijna bij alles, maar daarna vond ik het heel erg leuk (dat vind ik ook bijna alles).


Esmee is alleen nog niet groot genoeg om zelf bij de trappers te kunnen, dus 1 van de grote jongens heeft ons voort geduwd.

Vanavond kwamen ze alledrie vragen of ik weer buiten kwam spelen. Leuk he?
Het was alleen te laat, ik moest net naar bed van mama. En eigenlijk stiekem vond ik dat niet zo heel erg. Ben vandaag bij de opvang geweest en was dus best heel erg moe.
Maar van het weekend zal ik denk ik nog wel een paar keer buitenspelen met mijn nieuwe vrienden en vriendinnetje, het wordt namelijk ook weer erg lekker weer (zeggen ze).

dinsdag 17 april 2007

Tuin-weekend

Afgelopen weekend was het weer heel erg mooi weer.
Ik heb dus bijna alleen maar tuinen gezien.

Vrijdag sliep ik bij oma in Zoeterwoude en zaterdag hebben we daar lekker de hele tijd in de tuin gezeten en gespeeld, totdat mama me kwam halen.
Oma's tuin grenst aan een stoep en ik vond het vooral heel erg leuk om de hele tijd op de stoep te lopen.


Ook de grote auto's en vrachtwagens die langs oma's huis reden vond ik heel erg interessant.

Nadat mama me kwam halen zijn we naar de tuin van opa en oma in Amstelveen gegaan. Daar was Mika ook.


Deze tuin ziet er weer heel anders uit. Opa en oma hebben bijvoorbeeld best een hoop gras in de tuin, dus dat was ook wel erg leuk... uiteindelijk.
Eerst durfde ik niet zo goed van m'n kleedje af, zelfs niet om te bal te pakken waar ik met opa mee aan het spelen was en zelfs niet toen de poes voorbij kwam. Terwijl ik daar normaal wel meteen als een gek achteraan kruip... (goed kijken op de foto's, de poes is een beetje gecamoufleerd).






Nadat ik een beetje gewend was aan dat gras vond ik het eigenlijk wel leuk en heb ik lekker gras geplukt en uit elkaar getrokken, toch harstikke leuk.




De volgende dag (zondag) heb ik heerlijk in onze eigen tuin gespeeld. Mama had een badje met water neergezet dus daar heb ik heerlijk mee lopen kliederen.
Handjes erin / handjes eruit ... voetjes erin / voetjes eruit ... beker erin / beker eruit ... tennisbal erin / tennisbal eruit enz enz.



Toen papa de honden had uitgelaten kwamen ze helemaal nat terug. Schijnbaar hadden ze gezwommen.
Maar niet in mijn badje, dat was wel duidelijk. Het water in mijn badje stonk namelijk helemaal niet en de honden overduidelijk wel.... getver !



Was trouwens wel jammer dat hier geen gras was, die stenen waren best wel hard. Gelukkig had ik wel mijn nieuwe waterschoentjes aan, lekker licht en luchtig. Klein beetje te groot, maar het ging wel. Leuk he, zijn ze?



Het schijnt trouwens wel dat er ooit gras gaat komen hierzo, maar hoe dat nou moet gaan groeien op dat asfalt.... ik weet 't niet.

zondag 8 april 2007

Eerste paasdag


Papa en onkruid gaat goed samen. Althans, papa zegt dat ie het mooi vindt ... (of zou dat een smoes zijn om niet te hoeven wieden, als ik kan praten ga ik dat aan 'm vragen).
Mama en onkruid gaat ook goed. Mama kan het heeeeel lang negeren en laten groeien.

Tot dat ene moment... mooi weer en mama wil in de tuin zitten. Kan ze dus niet rustig doen als er zoveel onkruid is. Zeker niet als het onkruid heel groot is, dan zie je namelijk het grootste verschil als je het eruit trekt.

Eerste paasdag was het heel erg mooi weer.


Wij dus de tuin in en ja hoor, mama kon het niet laten. Flink aan de onkruid-verwijdering.
Ik vond het wel erg grappig. Al die stokjes, takjes en blaadjes, allemaal leuk om uit elkaar te trekken.
Heb mama ook nog even geholpen, met dat gele bloemetje. Eerst geplukt, daarna gedemonteerd en daarna... tsja, het zag er ook best lekker uit, dat geel.

Het plakte wel, dus mama heeft even geholpen het er weer uit te krijgen.



Wat ik trouwens wel een klein beetje sneu vond was dat de vriendjes niet in de tuin mochten. Papa en mama dachten dat ze de sloot in zouden springen.
Dus die zaten achter het hekje naar buiten te kijken. Niet allebei tegelijk natuurlijk, dat zou ruzie worden, zoveel ruimte was er niet, maar wel 1 voor 1.
Ben af en toe wel even gedag gaan zeggen, was anders ook zo zielig.

zaterdag 7 april 2007

Trouwen Sjoerd en Maud


Gister was de bruiloft / trouwerij van Sjoerd en Maud en ik mocht mee ! Ondanks dat mama een beetje bang was dat ik door de ceremonie heen zou gaan baba-tata-en. Maar Sjoerd en Maud hadden al aangegeven dat ze me er graag bij wilden hebben en dat ze dat helemaal niet erg vonden ... geBA en geTA.
In de hal van het trouwgebouw was een lekkere galm, hier heb ik dus wel even een paar keer hard TA en BA geroepen. Maar gedurende de ceremonie heb ik me ingehouden. Ik heb wel wat geroepen natuurlijk, het was wel de bedoeling dat ik met m'n geluid op de video zou komen, dus ik heb in het begin wat geroepen.
Mama deed hard haar best om me af te leiden met van alles en nog wat, terwijl ze ondertussen de ceremonie probeerde te volgen.
Het feit dat ik rond mocht kruipen en lopen in combinatie met dat koekje werkte het best.
Trouwens, ik was niet de enige, Bram liet ook van zich horen.
Na het trouwen gingen we naar Alfred's dinner om te lunchen.
Ondertussen was ik wel al wat moe geworden, maar echt niet dat ik in m'n wagen ging slapen, of bij iemand op schoot ging zitten NO WAY. Althans, niet vrijwillig, ook niet voor een foto.

Er waren daar veel te leuke meiden. Dus daar heb ik een tijdje geprobeerd de aandacht van de trekken... ze waren wel wat ouder, dus ze moesten eigenlijk niet veel van me hebben.

Dus toen ben ik maar richting Bram gelopen, die zat wel heel braaf in z'n wagen. Beetje saai natuurlijk... hoe kan je nou met iemand spelen als ie in z'n wagen zit?
Nou ..... door z'n sokken uit te trekken, hartstikke lachuh !

Tsja, en daarna was het tijd om naar huis te gaan. Daar heb ik heeeeeeeeeerlijk geslapen en 's avonds ben ik bij oma wezen logeren omdat papa en mama weer terug moesten voor het feest.

En dat logeren was toevallig ook heel leuk.

zondag 1 april 2007

Mika's verjaardag

Vandaag vierde Mika haar eerste verjaardag.

Ik moet zeggen: ik heb me wel vermaakt.
Het was lekker weer, dus we zijn veel in de tuin geweest, lekker in het zonnetje.

Ik heb van alles gedaan, oefenen met lopen, met een ballon gespeeld, een feestmuts op gehad, met Valentijn een beetje bij de BabyWalker gestaan.... van alles.

Niemand wilde een feestmuts op, zelfs het feestvarken zelf niet. Ik vond het wel leuk, zo'n feestmuts, maar zoals je op de foto kunt zien, wilde het feestvarken niet eens dat ik 'm op had... een paar seconden later was ie dus ook af.