vrijdag 27 maart 2009

Muk

"Kijk mama, Muk is z'n hoofd kwijt"


donderdag 26 maart 2009

Enge beer

Vanmorgen werd ik wakker. En daar zat ie. Op de schommelstoel. Gelukkig redelijk aan de andere kant van de kamer en niet meer zoals vroeger op mijn bedje.

De beer.

De beer waar ik vroeger mee sliep en die mij heeft laten zien hoe je op een potje moet plassen.




Die beer heeft mij laten schrikken. Door 's nachts te gaan praten. "Whooaaa" zei ie. En daar was ik van geschrokken. Beer was eng.

Toen mama dus mijn kamertje inkwam heb ik haar gevraagd of ze de beer mee naar beneden wilde nemen. Mama snapte er niks van. Zette de beer aan het voeteneinde van mijn bedje op de grond en ging naar beneden om pap te maken.

Toen ze dus weer bovenkwam vroeg ik 'r weer of ze die beer mee wilde nemen. "Beer moet weg". Ze tilde de beer op en wilde mijn kant op komen. Maar toen zag ze wel dat ik het echt heel eng vond en heb ik d'r even uitgelegd dat de beer ineens "Whooaa" deed en dat ik daar wakker van geworden was.

En dus nam mama de beer mee de kamer uit en zette 'm op het wasrek in de andere kamer.
Mama moest werken vandaag, dus die was snel weg. Maar gelukkig was oma er. En die heeft me laten zien dat de beer helemaal niet eng was. We hebben de beer mee naar beneden genomen en ik heb er flink mee geknuffeld.

Nu is alles weer goed tussen beer en mij.




woensdag 18 maart 2009

Rare eter



Ik ben een beetje gek kindje.
Waar de meeste kindjes snoep en zoetigheid het allerlekkerst vinden, kies ik voor hartig. Net als papa.

Vanavond aten mama en ik bij opi en oma. Opi had vlinderpasta met spinazie gemaakt, want dat vind ik normaal lekker. Maar vandaag dus even niet.
De parmazaanse kaas die ze bij opi en oma hadden vond ik dus wel heel erg lekker. Gewoon pasta met kaas.... mmmmm .

Toen ik klaar was met de pasta had opi voor mij een verrassingstoetje. Dipstokjes met chocopasta, bruine en witte.

Maar weet je, eigenlijk vond ik het restje geraspte kaas dus lekkerder.
Dus ik wisselde het een beetje af. Kaas oplikken, dan weer een dipstokje met chocopasta, dan weer wat kaas.

En als toetje kreeg ik uiteindelijk een beetje slagroom in een bakje.

Wat een feest bij opi en oma !!


maandag 16 maart 2009

Met zonder-speen

Vandaag was ik met papa bij de ballenbak. En papa probeert mij dan altijd (met succes) allerei dingen te leren.
Neus snuiten, aanloop nemen om de heuvel op te komen, wat rechts is en wat links is.

Vandaag zei papa de hele dag dat ik vanavond zonder-speen zou slapen. En dat vond ik wel wat, want papa zei dat ik dan een grote jongen zou zijn.

Onder het eten herhaalde papa, en ook mama, wat een grote jongen ik zou zijn als ik zonder-speen zou slapen. Dus toen ik naar boven ging beaamde ik nog steeds dat ik zonder-speen zou slapen.

Dus mama legt mij in bed en wil zomaar weggaan. Dus ik zeg: "zonder-speen?" en mama zegt: "ja, schat, grote knul, knappe Timmy, zonder speen" en ze wil weglopen.
"Neehee, mama, zonder-speen pakken !" en toen moest mama lachen en pakte ze mijn speentje, maar die bedoelde ik dus niet, ik zei het toch duidelijk volgens mij. Dus ik gooide de speen terug in het bakje waar ie uit kwam en zei: "neehee, zonder-speen pakken".

Mama moest heel erg lachen en zei dat papa dat dan wel even kwam regelen.

En toen papa dus bovenkwam snapte ik het. Oh ja, zonder-speen, is zonder speen, dus geen speen. Zo was het inderdaad. Ik ben een grote knul.

zaterdag 14 maart 2009

Poep tussen m'n tenen

Gisterochtend ben ik met mama, Max en de mama van Max wezen peuterzwemmen.

Toen mama mij vertelde dat we gingen zwemmen met Max dacht ik dat we naar het strand zouden gaan en in de zee zouden gaan zwemmen. Dat hebben we tenslotte vorig jaar uitgebreid gedaan.
Maar volgens mama was het veel te koud voor het strand, we gingen zwemmen in een zwembad. Ik vond wel dat ik mama even moest melden dat "Timmy kan niet zo goed zwemmen", maar dat was volgens mama geen probleem. We gingen alleen maar een beetje spelen en spetteren en ook zingen.
Dat laatste snapte ik niet helemaal maar vond ik wel leuk.
Het was hartstikke leuk in het water. Mama was net een haai, ze zwermde de hele tijd om me heen omdat ze bang was dat ik zou vallen en koppie onder zou gaan. Maar dat gebeurde gelukig niet.

Vanmorgen moest ik een flinke poepie doen. En als ik dan boven ben dan doe ik het liefst een poepie op het potje dat in de badkamer staat. Dus zo ook vanmorgen.
Toen ik klaar was stond ik op zodat mama m'n poepie kon zien en m'n billen schoon kon maken. Maar ik verloor m'n evenwicht een beetje en om niet om te vallen moest ik een stapje nemen ... IN HET POTJE ... met poep. M'n hele voetje zat onder.
Mama moest heel erg lachen, maar ik zag de lol er niet van in. Mama heeft me vervolgens maar even onder de douche gezet want dat ging het snelst en makkelijkst, vooral tussen m'n tenen vandaan.

Daarna gingen mama en ik op zoek naar een Timmy-fiets, nadat we bij het tuincentrum hadden gekeken. Een Timmy fiets is een loopfiets en helemaal niet zo makkelijk te krijgen als mama dacht.
Bij Halfords hadden ze 'm niet en bij die grote fietsenwinkel in Amstelveen ook niet. Nou ja, 1-tje hadden ze er, maar die vond mama niks, dus dat werd 'm niet.

Toen zijn we maar even bij opi en oma een kopje koffie gaan drinken en daarna met opi bij oma Nanny op visite. Die heeft haar heup gebroken en zit nu in een revalidatie-huis. En daarna gingen we nog kijken naar tegels voor in de nieuwe tuin.
Wat een drukke dag zeg. Nu ga ik lekker even Thomas de trein kijken.

zondag 8 maart 2009

Wintersport

We zijn al weer een weekje terug van de wintersport. Nou, en sport het was.

Niet dat ik al op de ski's of snowboard heb gestaan (dat wil papa graag, dat ik ga snowboarden), ik heb amper op de slee gezeten. Die slee vond ik namelijk ook niet echt leuk ofzo. Sja, als mama ook op de slee ging zitten dan wilde ik wel, maar anders dus niet.
Aangezien mama dat dan weer een beetje zielig voor opa of papa vond (die de slee dan moesten voorttrekken) gebeurde dat maar weinig.

Ik heb dus heel veel gelopen door de sneeuw en dat is best zwaar, maar ook wel heel erg leuk. Zeker omdat er iedere keer nieuwe sneeuw viel en ik dus heeeeel veel voetstappen achter kon laten.

Overdag ging ik dus meestal buiten lopen, een hapje eten ergens of gewoon in de sneeuw spelen met papa of mama of opi en oma. Tussen de middag ging ik dan altijd even lekker slapen en voor het avondeten mocht ik altijd even naar de DVD kijken.
De wielen van de Bus. Iedere dag. We hadden wel meer DVD's meegenomen, maar ik wilde iedere keer de wielen van de bus kijken.

Na het avondeten mocht ik dan nog even met papa, mama en opi en oma mee naar de bar, waar zij dan koffie gingen drinken. En de laatste paar dagen had ik daar een vriendinnetje. Joyce.

Joyce was al 4 ! Dus we renden wel leuk achter elkaar aan enzo en klommen op de banken (mocht niet eigenlijk) en we gilden en rolde op de grond.
En als ik Joyce een kusje wilde geven omdat ik naar bed ging, dan trok ze me helemaal naar zich toe en vielen we op de bank, dat vond ik wel een beetje TE hoor.

Op de foto hieronder zie je dat ze haar tong in m'n oor wilde stoppen. Ofzo. Maar ik was voorbereid dus heb d'r af kunnen houden.