zaterdag 25 april 2009

Stoer


Kijk hoe stoer ik toch nog ben dankzij mijn echte Amerikaanse Levi-broek en mijn doodshoofdenshirt maar ondanks mijn te kort geknipte haren.

zondag 19 april 2009

Mama had gelijk

Mama had gelijk. Zoals mama natuurlijk meestal gelijk heeft.
Vanmorgen heb ik voor het raam geroepen naar het vogeltje. Maar hij kwam niet. Hij is echt weg.

zaterdag 18 april 2009

Vogeltje vogeltje !!

Gister hadden we visite van een vogeltje. Of eigenlijk van 2 vogeltjes.
Ze liepen heen en weer voor het raam en ze vlogen ook tegen het raam op. Ik vond het wel leuke speelkameraadjes. We schrokken van elkaar.

Ze bleven de hele dag, maar later op de dag vond ik er niet meer zoveel aan. En mama had plastic opgehangen waardoor ze ook niet meer zoveel kwamen.

Vandaag zijn ze er niet. Volgens mama komen ze waarschijnlijk niet meer terug.

Hier mama's verhaal over de vogeltjes en hier waarom zij denkt dat ze niet meer terugkomen.
Oh en natuurlijk een filmpje over het eerste vogeltje bij de trap.




maandag 13 april 2009

2e paasdag


Vandaag stond in het teken van eieren.

Vanmorgen mocht ik een heeeel groot chocolade-ei versieren. Met eetbare verf en met Smartins. Ik vond het best leuk hoor, maar eigenlijk wilde ik gewoon die Smartins opeten. Niks niet versieren, gewoon bakkie achterover.

Vanmiddag gingen we naar opi en oma. Daar heb ik heerlijk in de tuin en zandbak gespeeld met Mika. Ennnnnnn we gingen eieren zoeken. En vinden natuurlijk. Heel veel. En allemaal heel mooi.
Maddox deed niet mee, die snapte het nog niet zo, maar Mika en ik hebben de eieren overal vandaan gehaald. Dat was leuk !!



Enge beestjes

Ik vind vliegen eng. Nou ja, ik vond vliegjes eng. Of eigenlijk vind ik vliegjes soms wel eng en soms niet. Op dit moment vind ik vliegjes niet zo eng.

Maar spinnen dus wel.

Gisterochtend werd ik wakker in m'n bedje. Ik lag op m'n rug en deed m'n ogen open. En wat zag ik? Een spinnetjes, soort van naast / boven m'n bedje. Aan een draadje. En hij ging van boven naar beneden en weer terug.

Ik schrok me rot en ben heel hard gaan huilen en mama gaan roepen. Die kwam gelukkig heel snel en heeft het spinnetje weggehaald. En omdat het al ochtend was mocht ik ook met mama mee naar het grote bed.

's Middags werd ik wel een beetje moe. Maar no way dat ik naar m'n bedje wilde. Door de moeheid werd ik wel een beetje vervelend, vond mama, vond ik natuurlijk niet. Dus moest ik van mama even naar bedje. Maar dat wilde ik niet. Want er zitten overal spinnetjes. Mama zei van niet, maar ik weet zeker van wel. Je kunt ze niet zien, maar ze zijn er natuurlijk wel.

Uiteindelijk ben ik, nadat papa ook had uitgelegd dat de spinnetjes er helemaal niet waren, dan toch in slaap gevallen.

Toen ik 's avonds naar m'n bedje ging heb ik nog eens goed om me heen gekeken. Ik zag ze niet, de spinnetjes.
Maar ik denk toch nog steeds dat ze er wel zijn. En dus ben ik omgedraaid in m'n bedje. Met m'n hoofd bij het voeteneinde en m'n voetjes bij het hoofdeinde. Zo kan het toch ook?




zondag 12 april 2009

Leuk paasweekend

De waterpokken zijn gelukkig aan het weggaan. En dus mag ik weer op stap. Met mama en met papa en mama samen.

Vrijdag begon de lol al. Samen met mama naar de kinderboerderij. Die "andere", die leuke, met die autootjes. Want dat is het leukst van de kinderboerderij, die autootjes. Ja ja, ik weet het, ik heb thuis ook een heleboel autootjes, maar die op de kinderboerderij zijn dan toch weer anders.
En Max was ook op de kinderboerderij, dus dat was dubbel leuk.

Zaterdag ben ik met papa en mama naar de Lineusshoff geweest. En hele grote speeltuin, met o.a. veel glijbanen, een treintje een grote zandbak, schommels, draaimolens, van alles. Hartstikke leuk.

En zondag ging ik met mama naar Piet Piraat. Wauw, dat was super leuk. Mama haalde me uit m'n middagslaapje en dat vond ik dus echt minder leuk, ik wilde echt niet wakker worden. Maar we moesten weg, want we gingen naar Piet. Als ik toen geweten had hoe leuk dat was was ik wel wat sneller mee gegaan. Nu duurde het even.
En dus waren we maar net op tijd. We liepen een hele grote zaal in, met heel veel mensen en kindjes. En toen we zaten ging het licht uit. En op het podium kwam Piet Piraat. En al z'n vriendjes. En ze zongen en danste en zochten een schat.

Het eerste half uur heb ik met m'n mond open zitten kijken en daarna ging ik ook een beetje mee doen met klappen en roepen enzo.
Na een uurtje was het afgelopen en heb ik Piet Piraat en Berend Brokkepap nog een handje gegeven. We konden helaas niet op de foto want het was heel druk met papa's en mama's, dus konden we er niet goed bij. Maar het was wel heel leuk.

En morgen gaan we naar opa en oma, en zijn Mika en Maddox er ook. Gaan we lekker spelen.


zaterdag 4 april 2009

Soms jeukt het


Ik had gister al een beetje laten zien hoe het zit met die plekjes van de waterpokken. Maar doordat het licht niet zo goed was kun je het niet zo goed zien op de foto.

Vandaag heeft mama een nieuwe foto gemaakt. Met wat beter licht. Plus dat de plekjes nu wel wat erger zijn.

Ik heb er gelukkig nog steeds niet echt heel veel last van, maar af en toe jeukt het wel. Als het jeukt doe ik wel een beetje krabbelen, maar zeg dan tegen mezelf: "niet aankomen". En dan gaat mama smeren met smeerspul. En dat helpt wel.

Mama wilde ook een haarspeldje in m'n haar doen om m'n haar uit m'n gezicht te houden zodat niet extra zou kriebelen. Maar echt niet dat ik dat wilde, ik ben toch geen meisje ofzo. Dus dat speldje moest mama er snel weer uit halen.

Trouwens, mijn haar kriebelt helemaal niet.

Opmerking van mama: omdat dat speldje er stiekem toch de hele avond al in zit.


Kikkers moeten zwemmen

Ja nou. Kikkers horen toch te zwemmen in het water? En waar is er water als het badje leeg is. Precies in de WC.

Volgens mama was dat niet de bedoeling en moest kikker na dit wc-badje even zwemmen in kokend water. Nou, dat lijkt me nou weer niet zo fijn.


En ja, onze WC is rood ja.

vrijdag 3 april 2009

Waterpokken

Dinsdag begon het. Maar dat wisten we toen nog niet.
Dinsdagochtend werd ik wakker met rode wangen en een warm nekkie. Mama propte een thermometer in m'n oor en belde de creche. Tot 38 gr. mocht ik nog wel komen en ik had 37,7 gr.

Ik hoorde mama zeggen dat ze het nog even aan zou kijken en mama kleedde zich aan. In de tussentijd verdwenen mijn rode wangen en mijn warme nekkie en voelde ik me helemaal OK. Ik had er zin in om met Olivier te gaan spelen. Met de auto's en de treinen.

En omdat ik zo jolig was en mijn wangen weg waren mocht ik toch naar de creche.
Daar was het leuk, lekker spelen, heerlijk.
's Middags wilde ik geen dutje doen. Dat had ik beter wel kunnen doen want aan het einde van de middag kreeg ik een inzakker. Ik trok een beetje wit weg en werd heel moe. En dus belde de creche naar mama die mij op kwam halen.

's Avonds heb ik lekker met mama in het grote bed gaan liggen en hebben we TV gekeken. Toen voelde ik me niet zo heel lekker.

De volgende dag was oma er. En er was niks aan de hand. Ik was heel vrolijk en voelde me kiplekker. Toen ik donderdagochtend wakker werd voelde ik me ook gewoon OK. Maar mama zag dat er allemaal plekjes op m'n gezicht zaten. Waterpokken. Dus niet naar de creche. Oma kwam weer.

Vandaag zijn de plekjes wat erger geworden. Met blaasjes. En ze jeuken een beetje. Maar ik heb geen koorts meer en ik voel me helemaal lekker en vrolijk. Niks aan de hand.

Het ziet er alleen een beetje gek uit.