vrijdag 3 april 2009

Waterpokken

Dinsdag begon het. Maar dat wisten we toen nog niet.
Dinsdagochtend werd ik wakker met rode wangen en een warm nekkie. Mama propte een thermometer in m'n oor en belde de creche. Tot 38 gr. mocht ik nog wel komen en ik had 37,7 gr.

Ik hoorde mama zeggen dat ze het nog even aan zou kijken en mama kleedde zich aan. In de tussentijd verdwenen mijn rode wangen en mijn warme nekkie en voelde ik me helemaal OK. Ik had er zin in om met Olivier te gaan spelen. Met de auto's en de treinen.

En omdat ik zo jolig was en mijn wangen weg waren mocht ik toch naar de creche.
Daar was het leuk, lekker spelen, heerlijk.
's Middags wilde ik geen dutje doen. Dat had ik beter wel kunnen doen want aan het einde van de middag kreeg ik een inzakker. Ik trok een beetje wit weg en werd heel moe. En dus belde de creche naar mama die mij op kwam halen.

's Avonds heb ik lekker met mama in het grote bed gaan liggen en hebben we TV gekeken. Toen voelde ik me niet zo heel lekker.

De volgende dag was oma er. En er was niks aan de hand. Ik was heel vrolijk en voelde me kiplekker. Toen ik donderdagochtend wakker werd voelde ik me ook gewoon OK. Maar mama zag dat er allemaal plekjes op m'n gezicht zaten. Waterpokken. Dus niet naar de creche. Oma kwam weer.

Vandaag zijn de plekjes wat erger geworden. Met blaasjes. En ze jeuken een beetje. Maar ik heb geen koorts meer en ik voel me helemaal lekker en vrolijk. Niks aan de hand.

Het ziet er alleen een beetje gek uit.

4 reacties:

MaMarije zei

Dag Timmy,
ik kwam even bij je lezen. Wat raar dat je niet naar de creche mag met waterpokken. Dat is namelijk al ontzettend besmettelijk vóórdat je van die plekjes hebt. Dus is thuisblijven helemaal niet zinvol (tenzij je echt ziek bent, maar dat las ik niet). Zijn dat écht de regels van de crèche? Binnen de infectieziektebestrijding wordt 'wering' zoals dat met een officieel woord heet, niet geadviseerd aan de crèche. Moet je maar eens aan je moeder vragen.
Maar: sterkte met de kriebelblaasjes!
Dag! MaMarije, mama van David (die nog waterpokken moet krijgen...)

Linda zei

Volgens mij "hoor" ik daar niet de mama van David, maar iemand die beroepsmatig met dit soort zaken te maken heeft ... of niet?

Ik had zelf aangenomen dat ie niet mocht komen zolang er nog blaasjes (en dus besmettingsgevaar) zijn. Nav je reactie heb ik wel even met de creche gebeld.
Op zich mag ie wel komen als de plekjes aan het indrogen zijn, hij er niet ziek van is en er niet teveel plekjes in z´n gezicht zitten (uit hygienisch oogpunt qua krabbelen).
Ik hou ´m morgen nog een dagje thuis en dan kan ie donderdag waarschijnlijk wel weer naar de creche.
Maarreh, dank voor je input.

MaMarije zei

Ja, sorry... k werk bij de Infectieziektebestrijding. En heb er een hekel aan als kinderen tenonrechte geweerd worden van een kinderdagverblijf...
Maar k las dat alles alweer achter de rug is (t is nu ontzettend Pasen). Hoera!

Linda zei

Sorry sorry ? Daar hoef je toch geen sorry voor te zeggen ... typen.
Juist fijn, dat ge-mee-denk.

Tis inderdaad weer helemaal over. Nog wel een paar plekjes, maar nergens last meer van.
Morgen weer op naar de opvang.