vrijdag 30 maart 2007

Boos

15 maanden lang ben ik een heel erg lief en makkelijk ventje geweest.
Maar nu wordt het tijd dat ik het ook laat horen als ik iets niet leuk vind.

Dusssssssss....... al ik iets doe wat niet mag (bijv. aan de lamp zitten of aan de sier-stenen die op tafel liggen) en papa of mama (maar vooral bij mama) zegt NEE NEE (of iets van die strekking), dan ga ik dus heel hard krijsen en mezelf op de grond gooien.

Of ik ga zitten en dan ram ik heel hard m'n hoofd naar voren, tussen m'n beentjes in. Soms staat daar dan net een tafel, dus dat doet dan wel pijn en dan hou ik op met krijsen en ga ik gewoon hard huilen.
Als ik aan het krijsen ben, dan wil ik ook eigenlijk niet dat iemand me oppakt of vasthoudt, dus dan ga ik me helemaal strekken en alle kanten op draaien.
Op het moment dat ik m'n hoofd heb gestoten wil ik eigenlijk wel dat iemand (het liefste mama) me vasthoudt, dus dan zeg ik heel zielig mmmmaaaaaaammmmmmmaaaaaaa en ook al vond mama me heel vervelend met m'n gekrijs, als ik haar zo zielig roep en ik steek m'n kleine armpjes uit, dan zie ik 'r smelten en dan tilt ze me gelukkig toch op.

Kan jullie hier (nog) geen foto van laten zien want mama is veel te hard bezig om op te letten dat ik mezelf geen pijn doe (en ze is ook hard bezig om niet te laten merken dat ze zo op me aan het letten is... veel te druk dus om foto's te nemen).

donderdag 29 maart 2007

Muziek

Van papa kan ik veel leren, bijvoorbeeld:

Hoe ik blokjes IN een trommel moet doen in plaats van ze uit de box te smijten.
Hoe ik (1-malig, dat wel) netjes zelf met een lepel kan eten.
Hoe ik m'n tuitbeker goed omhoog hou zodat er ook nog iets uit komt als ik wil drinken.

Maar natuurlijk vooral ...... muziek dingen.

Het is natuurlijk nog niet zo dat ik al een instrument kan bespelen (alhoewel ik wel heel goed met m'n handjes op tafel kan trommelen), maar ik vind muziek wel al heel erg leuk.
Vrijwel al mijn favoriete speeltjes en knuffels hebben iets met muziek te maken.
Ik vind de muziek van mijn mobiel (dat nu geen mobiel meer is) nog steeds leuk. Als ik in de box zit of sta doe ik bijna altijd "mijn radio" aan.
Ik heb een muziek-trek ding aan m'n bedje hangen waar ik zelf aan kan trekken en waar dan muziek uit komt. Als papa en mama denken dat ik allang lig te slapen horen ze soms ineens dit muziekje door de babyfoon. Dan kan ik nou eenmaal beter in slaapvallen.... met muziek.

Ik heb een baby-walker ding met knopjes en muziekje, ik ram heel veel op de knoppen en hoor dus ook heel veel muziekjes.
Eigenlijk is het het leukst als alles om me heen tegelijk aan staat. Dus en mijn radio en die baby-walker en het geluid van een stuurtje dat ik heb en die bal die muziek maakt en dan ook nog dat kleine autootje waar muziek uit komt..... alles tegelijk is het leukst (vind ik ... vindt mama niet).

Maar goed, dat komt dus allemaal door papa.

Van heel kleins af aan probeert hij me al muziek-dingen bij te brengen. Hij hoopt dat ik drummer word later, maar hij laat me ook gitaar spelen of op de vleugel (vind ik allebei ook heel leuk).
En ik heb ook best wel een beetje talent, jullie hebben vast wel dat filmpje gezien, van mij met die gitaar (zo niet klik hier).

Soms draaft papa misschien wel een heel klein beetje door.... want welke dreumes heeft er ooit wel eens een echte microfoon vastgehouden???

woensdag 28 maart 2007

Geitjes

Vandaag was het 1 van die mooie lentedagen.
Reden genoeg voor oma om met mij naar de kinderboerderij te gaan.

De kinderboerderij zit op hetzelfde terrein als waar mijn kinderopvang zit. Eigenlijk gewoon een paar huizen verderop zeg maar.

Met het lopen op zich ben ik nog heel voorzichtig. Net als met staan / zitten en kruipen doe ik rustig aan totdat ik het echt goed kan. Ik schuifel dus nog steeds wel wat en ondertussen wel wat sneller als op het filmpje, maar ik ben nog niet aan het rennen.

Behalve als ik wat steun en zekerheid krijg van het 1 of ander. Dat kan m'n trapauto zijn, of m'n loopauto, of een hand van papa of mama of ....... bijvoorbeeld m'n eigen buggy. Omdat ik natuurlijk nog wel in de leer- en wenfase zit moet ik wel af en toe wat uitrusten, dus dan ga ik gewoon op de grond zitten.

vrijdag 16 maart 2007

Dansles

Een kleine blik in de toekomst... (na de danslessen van Martijn) klik op onderstaande link:


TOEKOMST


PS: boxjes aan !

woensdag 7 maart 2007

Mijlpaal

Sommige trucen die je als kleine uk kunt leren zijn trucen, denk aan kusjes geven of bijvoorbeeld zelf met een lepel eten.

Deze trucen maken plaats voor andere trucen, althans bij mij. Die foto's van dat met die lepel eten zijn uniek. Ik heb het die avond gedaan en daarna nooit meer. Als papa of mama mij nu een lepel geeft dan ga ik er gewoon mee op tafel slaan of mee zwaaien ... Peavey blij.
Ik heb namelijk gehoord dat je dat als kind eigenlijk moet doen, in plaats van meteen netjes te gaan eten. Tsja, wist ik veel.

En kusjes geven doe ik ook niet meer. Doe nog wel iets wat er een beetje op lijkt, maar zeker niet meer zo enthousiast als dat ik eerst was.

Maar goed, ik dwaal af.

Grotere trucen kun je eigenlijk wel mijlpalen noemen. En eigenlijk is het de bedoeling dat je deze trucen dus blijft doen de rest van je leven (ja ja, eten met een lepel moet je ook blijven doen, alhoewel een vork soms ook wel handig is). Dit zijn de trucen waar iedereen altijd zo lyrisch over is en waarvan moeders altijd nog weten wanneer hun kind die betreffende truc kon uitvoeren.

Het gekke is dat je dit soort trucen eigenlijk vaak van de ene op de andere dag ineens kan. 3 dagen geleden "riep" ik nog dat ik een auto nodig had...

Nou... als mama 10 minuten eerder thuis was gekomen van d'r werk dan had ze de truc/mijlpaal met eigen ogen kunnen zien. Nu moest ze het van oma horen.
Dat vond ze niet erg want het vervolg van de mijlpaal kon ze wel met eigen ogen zien en zelfs op camera vastleggen (zij wel :-) )...

Eerlijk is eerlijk, het zijn niet helemaal de eerste stapjes die jullie te zien krijgen, maar wel de zesde en zevende (of zoiets).

Omdat ik natuurlijk nog in een leerstadium ben ga ik alleen niet zo hard... mama heeft uitgerekend ongeveer 50 cm/min (de tegels zijn 50 cm en het filmpje duurde ongeveer 2 minuten)... dus om de vaart er een beetje in te houden ben ik in het filmpje iets versneld...


zondag 4 maart 2007

Trapauto wordt loopauto

Ik kan dan nog niet los lopen, zoals Mika.

Maar kan ik wel achter de wagen lopen.....


vrijdag 2 maart 2007

Waterbak

Ha, weer een nieuw leuk speeltje gevonden.

Staat gewoon in dezelfde ruimte als die grote, wel interessante, maar toch ook wel een beetje enge apparaten.

Het is een heeeeeeeel klein badje. Ik zou niet weten wie daar in zou passen.
En wie daar in zou willen, het water is hartstikke koud.

Maar dat geeft verder niet, ik kan er hartstikke leuk met m'n handen in slaan.





Van wie zou ik het hebben ...

Ik kan aardig kletsen... dit filmpje is dus eigenlijk alleen maar leuk met het geluid aan !