zondag 30 mei 2010

CB deel 2

Van de week moest ik weer naar het consultatiebureau. Beetje meten beetje wegen. Dacht ik. En dat gebeurde ook wel. 59 cm lang en 5400 gr. zwaar ben ik nu.
Maar wat er daarna gebeurde. Ik lag op de tafel en een hele lieve mevrouw was tegen mij aan het kletsen. En toen ineens, zomoaar uit het niets. RANG een naald in m'n ene beentje. En hup, alsof dat nog niet genoeg was. RANG ook nog een naald in mijn andere beentje.
Blehren natuurlijk deed ik. Niet zo lang, want mama troostte me gelukkig goed en snel.
En daarna was ik moe. Heel moe. En heb ik de hele dag zo'n beetje geslapen. Gelukkig weinig pijn meer gehad aan mijn beentjes, dus het viel allemaal wel mee. Maar de volgende keer hou ik het goed in de smiezen, daar bij dat CB.

Flesverdediger

Gister was Ben jarig. En dus togen we naar het Amsterdamse bos. Naar het veldje bij het kinderbadje.Dat helaas nog niet vol met water zat. Of misschien eigenlijk ook wel leuk. Het was toch geen mooi weer genoeg om te zwemmen en nu konden we er lekker doorheen rennen.

Na wat heen en weer gerend te hebben gingen we een spel doen. Een spel waar ook de ouders mee moesten doen. Eigenlijk was het paaltjesvoetbal, maar dan met een fles water. Zonder dop. En degene wiens fles het meest werd omgeschopt en dus het eerste leeg was had verloren.
En ik ben gekke Gerritje niet, dus ik bleef gewoon bij mijn fles staan. De hele tijd. Alleen maar bij mijn fles staan. En toen mama ermee ophielt omdat ze geen zin meer had en wat ging drinken heb ik haar fles er ook maar even bijgepakt. Zodat die andere jongetjes niet mama's fles de hele tijd om zouden schoppen. En toen er chippies uitgedeeld werden ben ik die gewoon op mijn plekkie op gaan eten. Ook al waren er toen eigenlijk geen  jongetjes meer die met de bal bezig waren. Ze waren namelijk allemaal chippies aan het eten. Toch durfde ik mijn flessen niet alleen te laten.
Ineens kreeg ik een goed idee en dat fluisterde ik mama in. Als we nou onze flessen onder de tafel zouden zetten. Met de dop erop. Dan zag niemand ze meer en konden ze ze ook niet omtrappen. Haha, slimme ik.


woensdag 26 mei 2010

Simbaalebim

Ik ben van alle markten thuis. Draak zijn, voetballen, maar ook toveren kan ik als de beste. Kijk maar:





maandag 24 mei 2010

Voetbal is vet

Opi is blij denk ik. Want opi heeft 2 dochters. En die dochters vinden voetbal niet zo interessant. Die dochters hebben allebei een vriend. Maar helaas voor opi vinden deze schoonzonen voetbal ook niet interessant.
Maar ik wel. Ik vind voetbal vet cool.
In de mei-vakantie gingen we met de BSO naar voetballes. Bij de voetbalvereniging hier in het deurp. En dat was ontzettend leuk. Dus als ik later groot ben, dan ga ik op voetballes, zeker weten.

Voor nu ben ik heel erg blij met mijn nieuwe voetbalpak. Gekregen van Margot. Ik ben dus nu geen draak meer, maar een voetballer.
Eigenlijk wil ik mijn pak niet meer uit. Ik wil er in rondlopen en in slapen. En in voetballen natuurlijk.
Hij staat natuurlijk ook wel heel erg voetballerig, vinden jullie niet?




woensdag 12 mei 2010

Draak

Was ik eerder al een robot, een piraat, een poes en een koning. Vandaag ben ik een draak. Dankzij oma spinazie (ja, zo noem ik d'r nou eenmaal, omdat ze altijd spinazie voor me klaarmaakt en meeneemt. Heerlijk, spinazie. Maar alleen als oma het maakt).
Die heeft dus voor mij een drakenpak gemaakt. Een echte. Met stekels op m'n rug. En vuur.
Kijk hoe leuk.



maandag 10 mei 2010

Niet zielig

Hé mama, ik zag een baby-eendje. Bruin met zwart.
Hoe heten die vogels met die lange snavels?
Eh, welke vogels?
Die grote met die lange snavels.
Reigers bedoel je?
Ja, die bedoel ik.
Die eten baby-eendjes.
Als dan de ... eh ... hoe heet die vogel ook alweer?
Reiger.
Ja, als dan de reiger het baby-eendje gaat opeten dan ga ik het baby-eendje redden. Dan pak ik een stok en dan maak ik de reiger ziek.
Oh? Maar dat is toch zielig voor de reiger?
Ja, maar de reiger eet baby-eendjes en die ga ik redden.
Maar wat moet de reiger dan eten?
Kikkers !! Kikkers vindt ie lekker.
Ja, maar is dat niet zielig voor die kikker dan?
Ehm ... of visjes. Ja! Visjes kan ie eten.
En is dat voor dat visje niet zielig dan?

*stilte*

Jij moet niet aldoor zielig zeggen !!!

zaterdag 8 mei 2010

TimmyTalk

Aan tafel:

Ga maar eten schat.
Mama, mijn blaas doet pijn.
Je blaas doet pijn?
Ja. Hij is weg m'n blaas.
Hij is naar de BSO
Je blaas is naar de BSO?
Ja. Mama wil jij blazen? Want mijn blaas is weg...

vrijdag 7 mei 2010

Ik lach !!

Naast: slapen / poepen / plassen / drinken / boeren / huilen en schattige geluidjes maken kan ik nu nog iets anders. Lachen !!

donderdag 6 mei 2010

Kermis

Gister ben ik met opi, oma en mama naar de kermis geweest.

Toen mama mij vertelde dat we naar de kermis gingen sprong ik op en neer. JAA ! De kermis ! Maar toen mama mij vroeg of ik wel wist wat een kermis was moest ik bekennen dat ik dat dus eigenlijk niet wist.
Nu weet ik het wel. En het is hartstikke leuk. Allemaal leuke dingen.
Vooral het racen op de motors en in het autootje vond ik helemaal geweldig en ik heb dus heel wat rondjes gereden. Heb ook een paar keer bijna de meneer van de racebaan omver gereden, maar die had dat toch niet door.
Samen met opi heb ik 2 x touwtje getrokken. Ik mocht een cadeautje uitkiezen en dat vond ik best wel moeilijk want ik vond alles leuk. De eerste keer koos ik een blauwe raceauto. Maar daar had ik dus later nog wel een klein beetje spijt van. Want ze hadden ook Mario. Van Mario Bros.
Gelukkig was opi toen zo lief om nog een keer met mij te gaan touwtje trekken. En toen koos ik Mario. En daar ben ik wel erg blij mee. Mario gaat mee naar bed en ging mee naar de BSO. Jammer dat Mario's vriendje (of broer volgens mama) Luigi er niet is. Mario is wel een klein beetje alleen namelijk.

Racen, touwtje trekken en ook eendjes vissen. Daar moesten opi, oma en mama me in het begin wel even mee helpen, maar uiteindelijk kreeg ik door hoe het moest en kon ik het ook zelf.
Met het eendjes vissen heb ik een grote vrachtauto gewonnen. Ook vet cool. Maar niet zo vet cool als Mario.