donderdag 8 januari 2009

Drakensokken

Vanmorgen toen ik wakker werd lag ik lekker in m´n bedje te keuvelen en te spelen. Ineens had ik door dat allebei m´n Japies op de grond lagen. Mijn hersens reageerde meteen: maaaaamaaaaaa – maaaaamaaaaaa – Japie – maaaaamaaaaaa – Japie pakken – maaaaamaaaaaa enz enz.

Tot mama dus wakker werd en mijn kamer in kwam schuifelen. Haha, gelukt.
En eigenlijk was het een valstrik, want ik wilde de Japies namelijk eigenlijk zelf pakken, maar als ik roep dat Japie gevallen is, dan komt mama sneller … denk ik.

OK, Timmy wakker, mama wakker. Mooi.

“Mama niet welluke?” vroeg ik op m´n allerliefst … jammer, mislukt, mama moest dus wel werken en ik moest naar Olivier (= mijn beste vriendje bij de opvang).

En dat vind ik eigenlijk wel hartstikke leuk, maar niet als ik net wakker ben … dan wil ik gewoon dat mama niet gaat welluke, dus dan ga ik even zeuren en schreeuwen en boos worden MAMA NIET WELLUKE !!.
Het is ondertussen een vast ritueel geworden. Mama druipt dan vervolgens af naar beneden om pap voor mij te maken en ik bedenk me dat het eigenlijk best leuk is om naar Olivier te gaan. Maar niet vanmorgen. Mama ging wel pap maken, maar toen ze boven kwam had ik nog steeds geen zin om naar Olivier (lees opvang) te gaan. En toen mama aangekleed en wel mijn kamer in kwam om mij aan te kleden nog steeds niet. Sterker nog, ik wilde niet eens m´n bedje uit.

Dus dook ik op m´n buik met m´n gezicht de andere kant op en m´n billen omhoog.

“Timmy niet Olivier !! Timmy in eigen Timmy bedje !! Timmy moe !! Mama wegwezen !!” (haha, ik kon mijn nieuwe woord weer gebruiken).
Druk bewegend dat mama weg moest.

Mama beloofde dat ik dan nog wel even mocht slapen als we bij Olivier waren (duh, alsof ik dat zou doen, als ik Olivier zie dan moeten we spelen), maar dat hielp niet, ik wilde gewoon in bed blijven.
Dus ging mama mijn pyjama uittrekken terwijl ik nog in m´n bedje zat. Luier uit (want ja, die heb ik ´s nachts nog wel) en schone onderbroek, shirtje en broek aan … en broek weer uit. Want ik wilde dus geen broek aan. En broek weer aan. Want mama vond dat ik m´n broek wel aan moest, iets met koud buiten en ziek worden. En een poging om broek weer uit te krijgen door flink te schoppen, waarop mama dan weer boos werd. Uiteindelijk broek weer aan en weer een poging om ´m uit te krijgen maar dat mislukte omdat mama ´m al had vastgemaakt.

Ik wilde nog steeds niks, niet m´n bedje uit, niet naar Olivier en niet m´n broek aan … en trouwens ook niet m´n shirtje, ik wilde gewoon m´n pyjama weer aan. Maar mijn poging om die aan te trekken mislukte ook, daar ben ik dan gewoon nog iets te klein voor denk ik.

En toen kwam de ommekeer. M´n sokken.
Mama had blauwe sokken gepakt, dus ik ging raden: “sokken met auto ?” “sokken met Bumba” neehee, veel mooier, het waren sokken met een draak. En de draak doet wwwhhhrrraaauuuu en de draak is heeeeeeel stelk. En de draak is ook heel leuk, dus toen was ik van het ene op het andere moment heel vrolijk en rende naar papa om ´m wakker te maken en kusjes en knuffels te geven.
En naar beneden om m´n jasje aan te trekken en Scooter (de hond) gedag te aaien en weer papa kusjes en knuffels te geven. En toen we bij de opvang waren gaf ik ook mama kusjes en knuffels en riep ik meteen “daaaahaaaag mama” en duwde ik mama naar de uitgang, “daaahaaag mama, ik ga zwaaien”.6 reacties:

Maria zei

Goedemorgen Timmy
Wat leuk 3 jaar en een eigen lof
Mama heeft je dan ook lid gemaakt van de Loggersclub
Welkom en veel plezier
groetjes Maria

Melody zei

Hoihoi

welkom bij de loggersclub, veel plezier hier en bij de club!

Lieve groeten Melody

choices zei

welkom bij de loggersclub

Ann

Miss D zei

Welkom bij de Loggersclub.
Ik wens je een heel fijn en
een gezellig weekend toe.

Liefs

Jenn zei

Hallo, en welkom bij de Loggersclub!

Helma zei

Hoi Timmy leuk stukje, lekker eigenwijs:P
Ik kom je welkom heten bij Deloggersclub en wens je een fijn weekend,
KisHelma