maandag 4 januari 2010

Mijn eerste schooldag

Vandaag was dan mijn eerste echte schooldag.

Toen ik vanmorgen wakker werd vroeg ik als eerste aan mama: "waar ga ik heen dan vandaag". Normaal was het antwoord óf: de creche óf thuisblijven met papa / mama of oma. Maar vandaag riep mama ineens: school !!
En toen bedacht ik me dat ze dat gister ook al een paar keer gezegd had. Dat ik naar school zou gaan. En ondanks dat ik toch wel soort van voorbereid was viel me dat toch wel zwaar op de maag zo op de vroege ochtend.
School.
En dus probeerde ik een oude truc, ik ging een beetje zeuren en riep: "Ik wil niet naar school ! Ik ben ziekies. UCHE UCHE". Vorige week was ik namelijk echt ziek en toen hoefde ik ook niet naar de creche, dus ik dacht dat dat misschien nu ook wel zou helpen.


Niet dus. Mama trapte er niet in, ik moest gewoon naar school.

Toen ik een beetje aan het idee gewend was vond ik het eigenlijk ook niet zo erg meer. Eigenlijk zelfs wel leuk. Het enige dat ik wat minder leuk vond was dat ik geen speelgoedje mee mocht nemen. Zoals ik naar de creche ook altijd deed.

Mama bracht me weg en we waren net op tijd. Toen we de klas in liepen mocht ik van mijn nieuwe juf een plaatje uitzoeken. Ik koos de olifant. En toen mocht ik met mama op de gang gaan zoeken naar zo'n zelfde plaatje. En daar mocht ik dan mijn jasje op
hangen. Vandaag, maar ook de rest van het jaar. Uiteindelijk vonden we de olifant, en weet je wat ? Mijn jasje hing al op het goeie haakje. Goed hè.
En toen dus weer terug naar de klas. In de kring op een stoeltje met mijn eigen naam erop. Ik heb gewoon een eigen stoeltje daar. Dat is leuk.
En toen ging mama weg. En zou ze nog gaan zwaaien voor het raam, maar dat was ik eigenlijk alweer vergeten. Dus moest de juf mij erop wijzen dat mama voor het raam stond te zwaaien. Al een tijdje geloof ik...

Papa kwam mij ophalen van school en de rest van de dag mocht ik bij papa blijven. Dat vond ik wel fijn, want ik was best wel een beetje moe.
Maar ik vond het wel leuk.
Toen mama mij vroeg wat ik had gedaan op school zei ik: "Lekker gespeeld. Denk ik. "
Later vertelde ik mama nog wel dat we buiten hadden gespeeld. Met de sneeuw. Sneeuw schuiven en sneeuwballen gooien enzo. Hartstikke leuk.

Morgen ga ik de hele dag naar school. En tussen de middag ga ik dan thuis een broodje eten. Met papa. En na school ga ik naar de BSO en daar is Olivier, mijn grote vriend dan ook weer.
Dat is wel fijn, want Olivier gaat naar een andere school en zo zien we elkaar tenminste nog.0 reacties: