maandag 29 oktober 2007

Lachen met Baloo

Dat is lachen !

Zo hard lach ik zelfs om Bumba niet ....


Die bih is gaaaaaf ! En die aap trouwens ook. Daar wil ik wel meer van zien.





zondag 28 oktober 2007

Eendjes en blaadjes

Gezien mijn aanvaring met een muur zijn we dit weekend maar een beetje rustig thuis gebleven. Zaterdag heel even naar opa en oma omdat papa en mama boodschappen moesten doen, maar voor de rest niks.

Niet dat ik ergens last van heb ofzo, maar gewoon voor de zekerheid.

Vanmiddag zijn mama en ik even een rondje gaan lopen, gewoon even lekker eruit. Eerst even de eendjes brood gevoerd. Zelf ook een hapje genomen, mmmmm lekker.

En daarna via een rondje weer terug naar huis. Lekker een beetje door de bladeren rennen en ze omhoog schoppen enzo. Wat een lol.

vrijdag 26 oktober 2007

Weer over

Voor degene onder jullie die zich zorgen maken over mijn hoofd.
Toen ik vanmorgen wakker werd was 't eigenlijk allemaal wel over.

Voel me weer kiplekker en ben lekker bezig allemaal nieuwe woordjes te leren.

donderdag 25 oktober 2007

Hersenschuddinkje

Sja, ik kan er ook niet veel aan doen. Ik wilde graag naar huis en was dus richting deur aan het lopen en keek tegelijkertijd om of papa er ook aan kwam.

BOEM ............. muur ............ huilen

Uitgehuild en onderweg naar de supermarkt, boodschappies doen voor het avondeten. So far so good. Ik voelde me nog best OK.
Heb nog gelachen en de appels benoemd (das 1 van de best wel vele woordjes die ik nu ken).

Eenmaal thuis ging het iets minder. Ik voelde me niet zo lekker, dus maar even bij papa op schoot. Maar papa moest nog even de boodschappen uit de auto halen dus die zette me weer neer. Niet leuk natuurlijk, want ik voelde me niet lekker, maar ja, dat wist papa dan weer niet.

Kotsen ......... banaan .......... huilen

Schone kleertjes aan en bij papa op schoot, ik voel me nog steeds niet lekker. Mama komt thuis en ziet mij bij papa op schoot (op zich al beetje raar, want ik wil niet zo vaak lekker op schoot zitten), bleek en slap en beetje suffig.
Mama belt huisartsenpost en die zeggen "kom maar langs". Getver, sleep sleep jasje aan, de auto weer in. Ik ben ondertussen wel moe maar dat is ook niet zo gek, het is mijn bedtijd.

Mama weet alleen niet zo goed of dat goed of slecht is, dus voor de zekerheid zijn papa en mama mij de hele tijd aan het wakker maken. Lekker irritant.

In de wachtkamer van de huisartsenpost, ik ben nog steeds niet lekker en zie nog steeds bleek. Nog een beetje spugen en huilen natuurlijk.

We waren redelijk snel aan de beurt. Volgens de dokter bij de HP is het een hele normale reactie, soort van een hersenschuddinkje, een kinderhersenschudding noemde hij het.
Maar kindertjes kunnen heel veel hebben en mijn reactie is heel normaal ... nou, zo voelt het niet ... normaal.

Omdat ik niet buiten westen ben geweest en wel meteen gehuild heb na de klap mag ik lekker gewoon slapen vannacht (en mama ook) en hoef ik dus niet om de 2 uur wakker gemaakt te worden.

Weer thuis ........ schone pyjama aan en lekker naar bedje. Ik roep dat ik wat wil drinken en mama geeft me water. Getver, dat wil ik niet.
Beetje pap dan, krijg ik misschien ook geen honger halverwege de nacht waardoor mama er toch uit moet.

En dan ga ik lekker slapen.

Totdat mama en papa midden in hun avondmaal zitten ... toen gooide ik de pap er weer uit.
Natuurlijk dus over m'n pyjama / slaapzak / lakentje / Japie het schaap / de Bih en hontie, eigenlijk dus alles wat er in mijn bedje lag.
En omdat ik wel moe was heb ik ook in m'n ogen gewreven .... met pap aan m'n handen.
Alles zat onder.

Papa en mama hebben alles schoongemaakt en in de was gegooid, maar ik moet wel meteen morgenochtend in badje van mama ... hmmm.

Hoop dat ik me dan beter voel.

vrijdag 19 oktober 2007

Istie dan !


Neefje

Ik heb 'm nog niet gezien, maar om 3.37 uur is mijn nieuwe neefje Maddox (broertje van Kika) geboren.
Vanmiddag gaan we op visite, dus ik ben benieuwd !

woensdag 17 oktober 2007

Beetje ziekies

Gisternacht ben ik een paar keer wakker geweest, huilen en gillen.
Mama deed flink haar best om te troosten, maar alleen 3 afleveringen (iedere keer dezelfde) van Bumba hielpen.


Daarintegen heb ik afgelopen nacht heerlijk geslapen, als een blok, geeneen keer wakker geweest.


Vanmorgen had ik alleen wel een hele droge luier, wat natuurlijk een beetje raar is na zo'n nacht. Schone luier en huppekee, de dag ging beginnen. Maar ik had me dus wel bedacht dat ik weer een beetje ging lopen huilen en gillen en me vooral heel erg aan mama vastklampen.

Zo erg dat mama vond dat we even naar de dokter moesten en dus een vrije dag heeft genomen.


De hele ochtend ben ik wel een beetje kribbig geweest, maar ook hier bood Bumba uitkomst (niet de Teletubbies, alleen Bumba).

's middags is mama even met mij naar de dokter geweest, ik heb (behalve dan die 2 kiesjes en 1 tandje (en misschien nog wel meer)) ook een beetje een onsteking aan m'n piemeltje, dus zalfje gekregen en weer naar huis.


Eenmaal thuis vond mama dat ik genoeg Bumba gezien had en zijn we (samen met oma, want die was er natuurlijk ook) even naar het tuincentrum geweest. Mama vond het "wel een beetje een risico" aangezien ze niet wist of ik kribbig ging zitten doen, "maar dat zien we dan wel weer" ... zei ze.

Eerste stukkie vond ik wel leuk. Lekker in de buggy met een doosje rozijnen. Mama kocht 2 vliegenmeppers en natuurlijk wilde ik die vasthouden, hartstikke leuk om mee te zwaaien natuurlijk.


Sja, en toen wilde ik eruit ........ en mama was zo dom om mij m'n zin te geven (haha). Dus ik rennen natuurlijk, lekker iedere keer de andere kant op. Het leukste was het natuurlijk als mama me kwam halen, dan rende ik nog harder weg ....

Mama heeft me dus ook af en toe maar lekker m'n gang laten gaan. En zo kon ik dus in een stelling gaan zitten .... lachuh !



Na ongeveer een uurtje wilde mama en oma naar huis, maar ik nog niet natuurlijk, dus weer wegrennen. Mama kwam me halen en zette me weer in de buggy ....... jaha, maar dat was niet de bedoeling ..... dus: gillen.

Mama en oma wilde ineens nog sneller naar huis.

Bij de kassa kreeg ik van een meneer een ballon, daar was ik wel blij mee ....... voor ongeveer 5 minuten. Daarna ben ik gewoon weer gaan huilen.





In de auto: huilen.
Thuis: huilen
Thuis in badje: even huilen en daarna lekker spelen.

Toen was 't over.

Voor de rest van de avond was ik best heel vrolijk en heb ook best aardig wat gegeten (was ook zo lekker wat oma had gekookt).

Dus na het eten heb ik nog even een schattig filmpje opgenomen. Kan mama dan mooi op teren als ik de komende dagen weer niet te genieten ben (vooral die kusjes natuurlijk).


zondag 14 oktober 2007

Ik had geen zin !



Normaal gesproken ben ik natuurlijk altijd de "leuk-heid" zelfe.
Bijna altijd vrolijk en lachen enzo en alleen maar een beetje vervelend als ik moe ben.


De laatste paar dagen is dat dus wel even anders.

Ik ben al zeker een week erg snel prikkelbaar en ik eet ook erg slecht, maar ja, wat wil je als er op z'n minst 2 kiesjes doorkomen (en misschien ook nog wel een tandje hier of daar).


Daar wordt je dus wel kribbig van.


Vandaag was het erg mooi weer en mama wilde graag met mij een stukje gaan lopen en naar de paardjes kijken.

Nou, leuk hoor, die paardjes kon ik vanuit het raam in papa's studio ook wel zien.
En dan ook nog lopen, ik had er eigenlijk niet zo'n zin in, maar ach het eerste stukje ging nog wel.


Dus ik maar leuk meedoen. Naar de paardjes lachen enzo.

Maar toen we voorbij de paardjes waren wilde ik de andere kant op als dat mama wilde.
Natuurlijk kreeg mama d'r zin en gingen we haar kant op, maar mooi niet dat ik gezellig ging doen ofzo.

Ik heb het op een janken gezet en hield niet meer op. Ja, heel even, toen ik op mama's jas klitteband ontdekte, dat was het wel even waard om stil te zijn, maar daarna ben ik gewoon weer heel hard gaan huilen.

Oh ja, en ik ben ook niet meer verder gaan lopen, dus mama heeft me de terugweg lekker moeten dragen... terwijl ik dus huilend en gillend heen en weer aan het bewegen was :-) .


Mama was niet erg blij met me geloof ik.




woensdag 10 oktober 2007

Spelen met Esmee.

zaterdag 6 oktober 2007

Kika



Vandaag heb ik weer eens met Mika (ik noem d'r Kika, das makkelijker) gespeeld.

Hoe ouder we worden, hoe meer bewust we zijn van de ander.


Zo had opa een bakje met aardbeien en druiven op tafel neergezet. Ondanks dat we allebei net ons avondeten op hadden en best wel vol zaten, hebben we toch heel evel fruit op... stel je voor dat die ander alles op zou eten ...


Behalve het fruit hebben we ook opa even gedeeld. Mika wilde eigenlijk meteen weer weg, maar mama kon nog net snel even een foto maken en zie hier het resultaat.




Oh ja, en mijn nieuwe schattige truc (mama zegt: "geef .... maar een kusje" en ik loop met mond in kushouding naar die persoon en geef een kus) werkte niet helemaal met Mika.... ze snapte er niks van en liep dus de hele tijd weg.

Dus ik erachter aan ... met nog steeds m'n mond in de kushouding.


Lukt allemaal niet erg, dus toen heeft mama Mika even vastgehouden zodat ik m'n truc af kon maken. Hehe.